Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2018 15:59 - Здравето на децата
Автор: ilvin Категория: Други   
Прочетен: 217 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2018 17:02


                                             Здравето на децата
Въпросите, касаещи здравето са от значение, и за родители и за деца, като всички ние искаме да сме здрави. Човешкият ни организъм да е силен. Няма нищо по-истинско и важно от децата. Искаш най-доброто за тях и се стремиш да им го дадеш. Днес запазването и укрепването на здравето на децата е една от основните задачи на институциите и на семействата. Призвани сме да търсим начини и решения, които да повишат здравословното състояние. Проблемите в храненето са следствие от липсата на здравословен модел в значителна част от българските семейства, от отсъствието на адекватна информация и обучение по здравословно хранене, от голямото влияние на масовата реклама на храни с високо съдържание на мазнини, сол и захар.
Изключително важно е да се оформи база от знания на децата, както и практически умения за здравословен начин на живот, системно практикуване на спорт. Важни цели на моделът на формиране на култура на здравни основи, постигнати в безопасни процеси чрез образование и културни хигиенни практики, както и балансиран режим на хранене играят ключова роля в ежедневието ни. Всичките ни усилия трябва да са насочени към подобряване на здравословното състояние на всяко дете и всеки възрастен.
Истината е, че около нас има изключително много изкушения.
България е сред държавите, чиито деца в училищна възраст прекарват най-много време пред компютри или телевизори. За една седмица едно българско дете прекарва пред екрана повече от цяло денонощие .
Едва ли има родители, които не искат децата им да растат здрави, и всъщност това не е толкова трудно, необходими са няколко важни стъпки:
Да се използват активно чиста вода, чист въздух, храна, която лесно се разгражда.
Винаги трябва да се стремим да бъдем в добро настроение, родителите трябва да правите всичко възможно детето да се чувства щастливо.
Изграждането на правилните навици, подборът на качествена храна, както и достатъчната физическа активност са предпоставки организмът и тялото да се развиват нормално.
За насърчаване на здравето, ходенето и бягането са ефективни средства, които предпазват човешкото тяло от появата на болести. Много хора предпочитат да ходят повече време пеша, отколкото да тичат. Част от предимствата на ходенето пеша: не се натоварват толкова коленете, не се зачервявате и не се изпотявате. Насърчаването на децата да практикуват спорт има множество благоприятни въздействия върху тях: контролиране на теглото намаляване на риска от развитие на някои хронични заболявания в по-късна възраст подобрява здравината на костите и ставите намалява риска от сърдечносъдови заболявания подобрява самочувствието и създава социални навици.
Децата са нашето бъдеще!
Тяхното здраве е в нашите ръце!


Петрова






Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilvin
Категория: Други
Прочетен: 10320
Постинги: 15
Коментари: 10
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930